latinica  ћирилица
05/05/2015 |  13:02 | Аутор: РТС

Занатска четврт, а нигдје занатлија?!

На брду Галич, на падинама Сувобора, прије 40 година постављена је табла на којој пише „Занатска четврт“, а ту никада није било занатлија.
Сувобор (Фото: ums.rs) -
Сувобор (Фото: ums.rs)

Табла, од нерђајућег лима и са словима којима се исписују називи улица у градовима, постављена је тачно на тромеђи села Бершићи, Дренова и Срезојевци, на 20 километара од Горњег Милановца.

Како је Бети рекла најстарија мјештанка, 81-годишња Стојанка Миковић, таблу је поставио њен муж Драгомир, који је умро прије 25 година. Поставио је у знак протеста због небриге свих дотадашњих власти за мјештане.

„Табла је постављена 1974. године из туге, протеста и шале према властима што о овом забаченом крају нико до тада није водио рачуна, а нажалост, то се дешава и ових дана“, са горчином је рекла Драгомирова супруга.

Становници овог краја кажу да табла збуњује само оне који први пут дођу, мислећи да је у питању мјесто с бројним занатлијама, а њен творац је сликовито приказао тешке услове живота од непроходних путева до дотрајалих водоводних азбестних цијеви, што се деценијама не мијења.