latinica  ћирилица
28/04/2015 |  20:04 | Аутор: klix.ba

Разбијен ланац проституције дјевојака из БиХ, Србије и Хрватске у Њемачкој

Хрватски Ускок је подигао оптужницу против петорице припадника међународне злочиначке групе, која је од јула прошле године ангажовала више дјевојака из Хрватске, Србије те Босне и Херцеговине ради проституције по хотелима у Њемачкој.

Групу је према Ускоковим сумњама повезао 51-годишњи њемачки држављанин Дарко З. који је у више њемачких градова организовао “пружање сексуалних услуга у замјену за новац од стране већег броја дјевојака“.

Дио зараде од 63.000 еура који су дјевојке послале организатору, сводници су међусобно подијелили зависно од сложености посла и претходном договору.

Организатори ланца проституције претходно су направили фотографије и кодна имена дјевојака које су објављивали на интернет страницама и огласима при чему су потенцијалним клијентима омогућили упознавање с дјевојкама на приватним онлајн “четовима“.

Тужилаштво тврди да су чланови групе проституцију договарали путем телоефона с њемачким позивним бројевима, а након договорене врсте услуге, цијене и термина, клијенте, којих је наводно било најмање 2000, упућивали у хотеле и апартмане гдје су их дјевојке 'задовољавале' наводно по цијени од 60 до 250 еура.

Ускок тражи да се против организатора ланца продужи истражни затвор у којем се налази од краја јануара када је загребачка полиција у сарадњи с Ускоком и њемачком полицијом те босанскохерцеговачком Државном агенцијом за истраге и заштиту (СИПА) разбила ту злочиначку групу.