latinica  ћирилица
28/04/2015 |  16:34 | Аутор: ТАНЈУГ

Настављено суђење Мишковићу

Суђење власнику "Делта холдинга" Мирославу Мишковићу настављено је данас у Специјалном суду у Београду излагањем одбране оптужених.
Мирослав Мишковић - Фото: ТАНЈУГ
Мирослав МишковићФото: ТАНЈУГ

Подсјећамо, поред Мирослава Мишковића оптужени су и осталим за оштећења путарских предузећа и крушевачке фабрике мазива ФАМ.

Одбрану су детаљно износили оптужени у случају путарских предузећа, пошто су претходно одбране детаљно изнијели Мирослав и Марко Мишковић, Мило Ђурашковић и други окривљени из случаја ФАМ, негирајући да су починили било које кривично дијело.

Мишковићу и групи од још 14 окривљених из оба случаја сада се суди у једном процесу, који је почетком фебруара кренуо испочетка и води га судија Маја Илић.

Суђење ће бити настављено 18. маја.

На оптуженичкој клупи сада су Мирослав Мишковић, Марко Мишковић, Мило Ђурашковић, Дејан Јефтић, Ристо Ристић, Бора Јелић, Бранислав Јовасовић, Лјиљана Костић, Срђан Филиповић, Милутин Гашевић, Зоран Михаиловић, Здравко Рашо, Предраг Филиповић, Живојин Петровић и Јадранка Бадрић.

На почетку обједињеног суђења оптужени су се поново изјаснили о кривици пред новим судским вијећем, негирајући наводе оптужнице.

Против Мишковића и Ђурашковића, као и још осам оптужених, води се кривични поступак због оптужби да су оштетили путарска предузећа за више милиона евра.

Случај ФАМ покренут је прије поступка против Мишковића.

Мишковић, његов син Марко и Ђурашковић били су ухапшени у децембру 2012. године.

Пуштени су да се бране са слободе уз јемства од више милиона евра, а пасоши су им и даље у судском депозиту и не могу да напусте боравиште без одобрења суда.