latinica  ћирилица
28/04/2015 |  15:53 | Аутор: СРНА

Ракуљ: Прекобројна администрација штети стандарду пензионера

Предсједник Удружења пензионера Републике Српске Раде Ракуљ изјавио је данас да велики број запослених службеника у администрацији Републике Српске и институцијама БиХ огроман баласт и да то не води ка развоју, пензијама и новим запошљавањима.
Раде Ракуљ - Фото: СРНА
Раде РакуљФото: СРНА

Он је на Скупштини Удружења пензионера дистрикта Брчко истакао да је неминовно доношење новог Закона о раду у Републици Српској, с циљем да се поштује само рад.

- Средства која међународна заједница доноси у БиХ треба да буду у функцији отварања нових радних мјеста, гдје ће на продуктиван начин радити радници отпуштени из администрације, сматра Ракуљ.

Према његовим ријечима, важно је да се усклађеност пензија задржи са платама на 41 одсто, јер ако се плате буду повећавале, доћи ће и до раста пензија.

Ракуљ је исказао своје негодовање према најавама поскупљења струје, доводећи то у узрочно-посљедичну везу са инфлацијом.

- Ако се дозволи да дође до повећања цијене струје, биће и инфлације. Поскупљење струје могло би довести до исказивања незадовољства пензионера, упозорио је Ракуљ.