latinica  ћирилица
28/04/2015 |  15:50 | Аутор: СРНА

Стевановић: Нормализација стања у Зворнику

Начелник општине Зворник Зоран Стевановић изјавио је данас да је стање у овој локалној заједници, након терористичког напада, нормално, несметано функционишу све јавне службе и предузећа, школе и обданиште.
 - Фото: СРНА
Фото: СРНА

Након посјете полицајцима, рањеним у терористичком нападу на Полицијску станицу у Зворнику, који се налазе на лијечењу у Општој болници, Стевановић је рекао новинарима да у граду нема ништа необично, осим појачаног присуства полиције, које је у оваквој ситуацији нужно.

"Вјерујемо у рад полиције и безбједносних агенција и позивамо грађане на толерантно понашање и да ово преживимо сви заједно", рекао је Стевановић.

Он је додао да ће обавити разговоре са свим политичким субјектима, представницима оба народа и позвати их да избјегавају окупљања и да сви заједно осуде овај гнусни чин који се догодио Зворнику.

"Ово нам представља обавезу да у времену које је пред нама сви скупа идентификујемо девијантна понашања у својим срединама, како би помогли органима гоњења да такве људе изолују на вријеме како нам се ово никада не би више десило", нагласио је Стевановић.

Љекар Опште болнице Зворник Мирослав Продановић рекао је да је здравствено стање рањених полицајаца стабилно.

"Они су хемодинамски стабилни, животно нису угрожени, а у јединици интензивне његе налазе се више из предострожности", појаснио је Продановић.

Он је додао да ће код пацијената бити проведене додатне дијагностичке мјере, али да се не очекују неке озбиљне компликације.