latinica  ћирилица
28/04/2015 |  15:38 | Аутор: СРНА

Млади СНСД-а, СДС-а, ДНС-а и СП-а осудили терористички напад

Млади српских политичких партија, СНСД-а, СДС-а, ДНС-а и СП-а, најоштрије су данас осудили терористички напад на полицијску станицу Зворник у којем је убијен полицајац Драган Ђурић, а рањени полицајци Стево Миловановић и Жељко Гајић, наводећи да ово недјело представља удар на Републику Српску и њене институције.

"Најоштрије осуђујемо овај терористички напад на полицијску станицу, без обзира да ли је појединачан или групни, планиран или не", наводи се у заједничком саопштењу.

У саопштењу се наводи и да је овај акт терористички чин, јер је за крајњи циљ имао деструкцију, у овом случају институције задужене за чување јавног мира и поретка Републике Српске.

"Овај чин је напад на институције Републике Српске! Овај чин сугерише и на још једну ствар на коју смо годинама упозоравали, а то је присуство људи и организација које се обучавају за дестабилизацију како Републике Српске, тако и БиХ, али и цијелог региона", указују млади ових политичких партија.

Они истичу да су увијек били за мирно рјешавање конфликата.

"Ма колико нам као заједници у цјелини било тешко да се помиримо са оваквим неразумним потезима, као друштво смо оставили иза себе крвави сукоб који нас је коштао живота, здравља, имовине, а посебно утицао на неизвјесну будућност младих на овом подручју. У сваком случају, треба да се издигнемо изнад ситуације", додаје се у саопштењу.

Млади апелују да све надлежне институције ограниче или забране дјеловање оваквих и сличних организација, и указују да окретањем главе од проблема, проблем не само да се не рјешава, већ се и мултипликује.

"Ако је циљ напада био застрашивање народа који живи у нашој Републици Српској, поручујемо да у томе нико неће успјети јер смо као генерација научили доста из злог времена које је иза нас", наводи се у саопштењу.

Млади истичу да се гнушају медијских спекулација о ратним судбинама учесника овог догађаја, и наводе да су обојица погинулих изгубили чланове породица у рату, сматрајући да је безобзирно бављење таквим стварима у овим тешким тренуцима за њихове породице.

Млади ових партија поздравили су потезе свих политичких актера који су у овом немилом тренутку иступили заједно и оставили по страни дневно-политичке несугласице, те изјавили најдубље саучешће породици настрадалог полицајца Драгана Ђурића, а рањеним полицајцима пожељели брз опоравак.

Полицајац Драган Ђурић убијен је синоћ у терористичком нападу на полицијску станицу у Зворнику, који је извршио Нердин Ибрић из села Сапна код Зворника. Том приликом рањени су полицајци Жељко Гајић и Стево Миловановић.

Ибрић, који је током напада узвикивао "Алаху екбер", ликвидиран је приликом размјене ватре са полицијом.