latinica  ћирилица
28/04/2015 |  15:20 | Аутор: СРНА

Представнички дом: Утврдити околности терористичког напада у Зворнику

Колегијум Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ најоштрије је осудио терористички напад у Зворнику и захтијева од агенција за провођење закона да што прије утврде околности под којим се тај гнусни догађај десио.
Представнички дом БиХ - Фото: РТРС
Представнички дом БиХФото: РТРС

- Од свих институција БиХ захтијевамо да у складу са законским овлаштењима предузму мјере да се у будућности овакви и слични случајеви не би дешавали, саопштено је из Парламента БиХ након ванредне сједнице Колегијума.

На захтјев замјеника предсједавајућег Представничког дома Младена Босића, Колегијум је одлучио да сједница Представничког дома умјесто сутра буде одржана 13. маја, те да прва тачка дневног реда буде разматрање информације о терористичком нападу у Зворнику.

С тим у вези, од Савјета министара БиХ је затражено да за сједницу припреми детаљну информацију.

Колегијум је данас изразио саучешће породици убијеног полицајца Драгана Ђурића, а повријеђеним полицајцима упутио жеље за што бржи опоравак.

Полицајац Драган Ђурић убијен је синоћ у терористичком нападу на полицијску станицу у Зворнику, који је извршио Нердин Ибрић /24/ из села Сапна код Зворника. Том приликом рањени су полицајци Жељко Гајић и Стево Миловановић.

Ибрић, који је током напада узвикивао "Алаху екбер", ликвидиран је приликом размјене ватре са полицијом.