latinica  ћирилица
28/04/2015 |  13:40 | Аутор: СРНА

Мектић: Још једно лице у фокусу безбједносних агенција

Министар безбједности БиХ Драган Мектић изјавио је да се у везу са нападачем у Зворнику, осим лица које је јутрос ухапшено, доводи још једно лице према којем су у току оперативне активности безбједносних агенција.
Министар безбједности БиХ Драган Мектић - Фото: klix.ba
Министар безбједности БиХ Драган МектићФото: klix.ba

Мектић је рекао да је терористичким нападом на Полицијску станицу у Зворнику тероризам ударио на БиХ и да је она дефинитивно у проблему са тероризмом.

"У БиХ имамо екстремно радикалне насилне идеологије, терористичку идеологију, организације које заговарају ту идеологију, појединце који врбују, наговарају и финансирају такве догађаје. БиХ се мора укључити у рјешавање тог проблема", рекао је Мектић новинарима, док је у току била хитна сједница Савјета министара БиХ поводом напада у Зворнику.

Према Мектићевим ријечима, синоћњи напад је био намјеран са умишљајем иако нападач није евидентиран у базама података безбједносних и обавјештајних агенција.

Он је најавио да ће главнина закључака које ће на данашњој сједници донијети Савјет министара БиХ бити упућена безбједносним агенцијама у смислу боље и квалитетније коорадинације, размјене безбједносних података и информација, као и да безбједносне агенције морају боље да међусобно кооридинишу.

Мектић је истакао да је Савјет министара БиХ енергично осудио овај терористички чин и изразио саучешће породицама погинулог и изразио наду у брз опоравак повријеђених.