latinica  ћирилица
28/04/2015 |  13:35 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Напад у Зворнику озбиљна безбједносна пријетња (ВИДЕО)

Терористички напад у Зворнику представља озбиљну безбједносну пријетњу у Српској. Због тога ће Влада РС доћи до сазнања да ли се ради о изолованом случају или је то организована акција", рекла је за РТРС премијерка Жељка Цвијановић.

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић коментаришући терористички напад у Републици Српској - напад на Републику Српску, рекла је да оваква дешавања представљају озбиљну безбједносну пријетњу и да ће Влада истрајати у истрази која треба да утврди да ли је ријеч о изолованом случају или о дијелу организованих акција које би могле да се дешавају на подручју Републике Српске.

Цвијановићева је додала да ће, заједно са министром унутрашњих послова Драганом Лукачом, присуствовати данашњем састанку с предсједником Милорадом Додиком и представницима Српске у заједничким институцијама Босне и Херцеговине. "Јачање полицијских структура биће апсолутни приоритет Владе Републике Српске" рекла је предсједница Владе. 

Цвијановић је истакла да у оквиру МУП-а РС треба да постоје службе за обавјештавање, јер је очигледно, каже, да ове службе на нивоу БиХ не функционишу на најбољи начин.

Комплетну изјаву премијерке Жељке Цвијановић погледајте у видео прилогу.