latinica  ћирилица
28/04/2015 |  12:41 | Аутор: СРНА

Инцко: Није вријеме за подјеле

Високи представник у БиХ Валентин Инцко позвао је надлежне органе, одговорне безбједносне агенције и правосудне институције да сарађују у провођењу брзе и темељне истраге терористичког напада у Зворнику, и поручио да није вријеме за подјеле, већ за то да се институције и грађани БиХ заједно боре против озбиљних изазова с којима су суочени

- Дајем подршку агенцијама за провођење закона и безбједносним агенцијама, и увјерен сам да ће бити проведена пуна истрага о овом нападу - истакао је Инцко, позивајући на мир и уздржаност након овог напада.

Он је додао да сви треба да се уздрже од политизације овако озбиљног догађаја, те да пусте институције да несметано раде.

- Ово није вријеме за подјеле, него је вријеме да се институције и грађани у БиХ удруже и заједно боре против озбиљних изазова с којима су суочени, као што су посљедице овог безумног напада у Зворнику - напоменуо је Инцко.

Понављајући жестоку осуду синоћњег напада на полицијску станицу у Зворнику, Инцко је изразио саучешће породици убијеног полицајца Драгана Ђурића и наду у брзи опоравак рањених полицајаца Жељка Гајића и Стеве Миловановића, саопштено је из ОХР-а.

Полицајац Драган Ђурић убијен је синоћ у терористичком нападу на Полицијску станицу у Зворнику, који је извршио Нердин Ибрић (24) из села Сапна, код Зворника. Том приликом рањени су полицајци Жељко Гајић и Стево Миловановић.

Ибрић, који је током напада узвикивао "Алаху екбер", ликвидиран је приликом размјене ватре с полицијом.