latinica  ћирилица
28/04/2015 |  12:13 | Аутор: СРНА

Салкић: Грађани да се уздрже од агресивног понашања

Потпредсједник Републике Српске Рамиз Салкић оштро је осудио убиство и рањавање полицајаца у Зворнику, поручивши да тешки оружани инциденти наносе штету свима и да грађани треба да се уздрже од било каквог агресивног понашања и узимања правде у своје руке.

Салкић је изразио очекивање да ће полицијске структуре, заједно са тужилаштвом и судом утврдити стварне мотиве и околности које су довеле до напада у Зворнику, оцијенивши да су поступци Министарства унутрашњих послова Републике Српске у овом тренутку охрабрујући и дају умирујући тон.

"Сви заједно морамо допринијети да се овакве ситуације не понове у будућности те да јачамо мир и стабилност, јер је то у интересу свих грађана. Позивам све грађане да не насједају на ратнохушкачке позиве и да сачувају изграђене добросусједске односе", наводи се у саопштењу из кабинета потпредсједника.

Салкић је позвао власти Републике Српске да својим дјеловањем подстакну смиривање ситуације, те да заштите све грађане, који су данас у страху и невјерици.

"Наша искуства из протеклих времена говоре да злочини и агресивна понашања никоме нису донијела добро. Осуђујем овај гнусни злочин и позивам надлежне органе да истраже све детаље и открију узроке напада на Полицијску станицу у Зворнику", поручио је Салкић.

Он је додао да су Бошњацима у Републици Српској потребни мир и стабилност и да "сваки овакав поступак отежава и њихов ионако тежак положај", на који свакодневно указује.

Према Салкићевим ријечима, оружани напад не може се поистовјећивати са ставом и интересима Бошњака, односно муслимана који живе у БиХ.