latinica  ћирилица
28/04/2015 |  12:11 | Аутор: РТРС

Џорданове патике из руки сезоне продате за 71.553 долара

Патике које је највећи кошаркаш свих времена Мајкл Џордан носио у својој руки сезони продате су на аукцији за 71.553 долара.

Џордан је споменуте патике носио у сезони 1984/85, на мечу против Лос Анђелес Лејкерса, а у питању је модел "Air Ships", преноси Б92.

Иако су продате за астономску цифру, ово нису најскупље Џорданове патике продате на аукцији, пошто је пар "џорданки" које је носио на чувеној "Flu" утакмици у великом финалу против Јута Џеза 1997. године – достигао цијену од 104.765 долара.

Дио разлога за изузетно високу цијену лежи и у чињеници да нису "џорданке" у питању, чија је производња започета раније током сезоне, али их није произведено довољно како би Мајкл имао по пар за сваки дуел, а на аукцију их је поставио сакупљач лопти "Језерџија" – Калид Али.

"Питао сам Џордана да ли могу да добијем патике које је носио током загријавања те ноћи у "Great Western Forumu" – црвено, црно, бијеле "џорданке". Ипак, одлучио је да меч одигра у моделу "Air Ships", који је на крају меча скинуо, потписао и поклонио ми их", рекао је Али, који је патике чувао у орману у породичном дому.