latinica  ћирилица
28/04/2015 |  11:45 | Аутор: СРНА

Босић-Кормак: Велика одговорност на бошњачким политичарима

Замјеник предсједавајућег Представничког дома парламента БиХ Младен Босић рекао је у Сарајеву да је након грозног терористичког акта, који се десио у Зворнику, велика одговорност на политичарима из реда бошњачког народа
Састанак Босић - Кормак - Фото: СРНА
Састанак Босић - КормакФото: СРНА

- Прије свега, велика одговорност је и на политичарима, а у овом случају на политичарима из реда бошњачког народа, који треба у сарадњи свих нас да ураде додатне напоре да се ова ситуација и ови џепови потенцијалног тероризма на неки начин ставе под контролу у интересу свих грађана БиХ - поручио је Босић.

Он је, након састанка с амбасадором САД у БиХ Морин Кормак, изјавио да је тероризам глобална појава, а да су САД водећа земља у борби против тероризма.

Босић је нагласио да је БиХ дио тог проблема, те сматра да све агенције и сви они који су одговорни за безбједност грађана треба да дају свој допринос да се изађе из ове ситуације.

Он је истакао да овакву несрећу политичари никако не би требало да искористе за своје политичке циљеве или дизање свог личног рејтинга.

КОРМАК: САУЧЕШЋЕ ГРАЂАНИМА ЗВОРНИКА

Амерички амбасадор у БиХ Морин Кормак изразила је саучешће грађанима Зворника поводом терористичког напада на полицијску станицу, у којем је убијен полицајац Драган Ђурић, а рањени полицајци Жељко Гајић и Стево Миловановић.

- Тероризам је проблем који утиче на све земље - САД, широм Европе и то је глобални проблем - рекла је Кормакова након састанка с Младеном Босићем.

Кормакова је поновила да по овом питању САД имају веома добру сарадњу са БиХ и да се радују наставку те сарадње.

Полицајац Драган Ђурић убијен је синоћ у терористичком нападу на полицијску станицу у Зворнику, који је извршио Нердин Ибрић (24) из села Сапна, код Зворника. Том приликом рањени су полицајци Жељко Гајић и Стево Миловановић.

Ибрић, који је током напада узвикивао "Алаху екбер", ликвидиран је приликом размјене ватре с полицијом.