latinica  ћирилица
28/04/2015 |  11:43 | Аутор: СРНА

Предсједништво БиХ: Терористички напад пријетња безбједности и међународном положају БиХ

Предсједништво БиХ најжешће је осудило терористички напад на Станицу јавне безбједности у Зворнику, оцијенивши да овакви напади представљају пријетњу по безбједност, уставни поредак и међународни положај БиХ и њених грађана
Предсједништво БиХ - Фото: klix.ba
Предсједништво БиХФото: klix.ba

Предсједништво БиХ позвало је грађане БиХ на мир и на суздржаност од било каквих активности које би могле довести до међуетничких или међурелигијских провокација, инцидената и подизања тензија, саопштено је из ове институције.

Предсједништво БиХ позвало је надлежне полицијске и правосудне органе на свим нивоима да у међусобној сарадњи и координацији хитно проведу детаљну истрагу са циљем потпуног расвјетљавања и утврђивања свих околности почињеног кривичног дјела, укључујући мотиве напада, као и евентуалну повезаност других особа или саучесника.

- Предсједништво БиХ захтијева од правосудних, полицијских и обавјештајно-безбједносних агенција да предузму све неопходне активности и мјере у правцу процесуирања и најригорознијег санкционисања свих особа које заговарају или припремају оваква кривична дјела, као и свих особа које су на било који начин повезане с таквим кривичним дјелима - наведено је у саопштењу.

Предсједништво БиХ изразило је дубоко саучешће породици полицајца Драгана Ђурића, који је убијен при обављању своје дужности, и изразило наду за брз опоравак Жељка Гајића и Стеве Миловановића, који су рањени приликом овог напада.

Полицајац Драган Ђурић убијен је синоћ у терористичком нападу на Полицијску станицу у Зворнику, који је извршио Нердин Ибрић (24) из села Сапна, код Зворника. Том приликом рањени су полицајци Жељко Гајић и Стево Миловановић.

Ибрић, који је током напада узвикивао "Алаху екбер", ликвидиран је приликом размјене ватре с полицијом.