latinica  ћирилица
28/04/2015 |  11:26 | Аутор: Агенције

Радоњић: Мотивисани смо и спремни

Тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић изјавио је данас да је екипа веома мотивисана и спремна за велику борбу која је очекује у трећој утакмици финала плеј-офа АБА лиге

Подсјећамо, Звезда води у серији са 2:0 и уколико добије једну од наредне три могуће утакмице први пут у историји освојиће шампионски прстен.

- Цедевита је свој квалитет и чврстину показала у оба меча прије нашим навијачима. Ми смо успјели да славимо, да поведемо са 2:0 у серији и да одбранимо предност домаћег терена. Ипак, Цедевита је показала да може да изађе из оваквих ситуација у полуфиналној серији против Будућности, када су послије изгубљена прва два меча изгледали врло квалитетно, посебно у првом мечу у Загребу - изјавио је Радоњић, а преноси званични сајт "црвено-бијелих".

Он је додао да Звезду очекује чврст и мотивисан противник, који такође жели титулу.

- Морамо да будемо концентрисани свих 40 минута, морамо на прави начин да одговоримо на њихове квалитете. Они су квалитетна, искусна екипа, атлетски спремна да игра у оваквом ритму. На њихову чврстину морамо да одговоримо нашом чврстином и да одиграмо што је боље могућ - јасан је стратег Звезде.

Радоњић је истакао да је Мајк Цирбес, који због повреде није играо у другом мечу и даље у фази опоравка и да још не зна да ли ће бити спреман за трећи меч, да је Стефан Јовић исцрпљен, али боље, док Бранко Лазић узима антибиотике јер му је у првом мечу пукла бубна опна.

- Остали играчи су здрави. На прошлој утакмици смо успјели да пронађемо рјешење за одсуство Цирбеса, оптерећење појединаца јесте веће него што је то било реално, посебно у оваквим серијама. Али, ако будемо морали без њега или без неког другог, то ћемо и урадити. Чека нас велика борба, желимо да изађемо на паркет у Загребу и да дамо све од себе да савладамо Цедевиту - закључио је Радоњић.

Трећа утакмица финалне серије плеј-офа АБА лиге између Цедевите и Црвене звезде игра се сутра од 20 часова и 30 минута у загребачком Дому спортова, уз пренос на нашој телевизији.