latinica  ћирилица
28/04/2015 |  11:25 | Аутор: СРНА

Гојковићева упутила телеграм саучешћа Чубриловићу

Предсједник Скупштине Србије Маја Гојковић упутила је телеграм саучешћа предсједнику Народне скупштине Републике Српске Недељку Чубриловићу у којем је најоштрије осудила напад на Полицијску станицу у Зворнику.

"Са тугом и невјерицом смо примили вест о ужасном акту у Зворнику, који најоштрије осуђујемо. У име Народне скупштине Републике Србије и у своје лично име, упућујем изразе најдубљег саучешћа због жртава овог трагичног напада", поручила је Гојковићева у телеграму саучешћа.

Она је истакла да је Србија чврсто привржена праву на живот, миру и стабилности и поручила да изражава пуну солидарност у одбрани тих вриједности од екстремизма, уз увјереност да ће снага толеранције надвладати безумље насиља.

"Молим Вас да у овом тешком тренутку примите изразе пријатељске подршке и пренесете дубоко саучешће породици настрадалог полицијског службеника, уз наду да ће се двојица рањених полицајаца што пре опоравити", навела је Гојковићева.

Полицајац Драган Ђурић убијен је синоћ у терористичком нападу на полицијску станицу у Зворнику, који је извршио Нердин Ибрић /24/ из села Сапна код Зворника. Том приликом рањени су полицајци Жељко Гајић и Стево Миловановић.

Ибрић, који је током напада узвикивао "Алаху екбер", ликвидиран је приликом размјене ватре са полицијом.