latinica  ћирилица
28/04/2015 |  10:26 | Аутор: СРНА

Човић: Не занемарити опасности које су врло близу нас

Хрватски члан Предсједништва БиХ Драган Човић рекао је да је терористички напад у Зворнику, када је убијен један полицајаца, а рањена два, показао колико су сви изложени опасности и да се оне не смију занемарити.

"Ово је показатељ да се не смију занемарити опасности које су сада врло близу нас и да се морамо другачије организовати да би сви они који размишљају о таквим нападима у будућности знали да неће имати простора за такве нападе", поручио је Човић, који је и лидер ХДЗ-а БиХ.

Он је за сарајевске медије рекао да је због тога веома битно да БиХ има систем и да сви буду окренути једни према другима.

"Једино системом овакве ствари можемо држати под контролом", оцијенио је Човић и потврдио да је, према првим информацијама од носилаца обавјештајно-безбједносних активности, добио потврду да је ријеч о терористичком чину.

Човић је изјавио да ће се на данашњој сједници Предсједништва, осим о информацији о безбједносној ситуацији у БиХ, расправљати и о томе да се терористички напад на полицијску станицу у Зворнику негативно не одрази повратнике у Републику Српску.

"Увијек једна оваква акција има и неку реакцију. Зато нам треба систем да се не деси да било ко ко је невин испашта због оваквих ствари на било који начин", рекао је Човић.

Полицајац Драган Ђурић убијен је у терористичком нападу на полицијску станицу у Зворнику, који је синоћ извршио Нердин Ибрић /24/ из села Сапна код Зворника. Том приликом рањени су полицајци Жељко Гајић и Стево Миловановић.