latinica  ћирилица
28/04/2015 |  09:47 | Аутор: Блиц

Енглеска- Чудесна шума стварно постоји!

За најгушће и најнеприступачније дијелове Вистменове шуме која се налази у Енглеској прича се да су станиште друида, духова и других натприродних бића. Све то је мит, али шума сама по себи заиста изгледа магично.
Чудесна шума - Фото: blic.rs
Чудесна шумаФото: blic.rs

Вистменова шума је древна шума која је успјела да остане нетакнута људском руком и да расте слободно. То дугује свом каменитом тлу и густом дрвећу кроз које се тешко креће.

Велике стијене прекривене маховином отежавају пролаз кроз ову прелијепу шуму. Гране чворнатог дрвећа савијају се скоро до стијена, а на већини је веома мало лишћа.

Због таквог њеног изгледа не чуди што се за њу везује велики број бајковитих прича.

Чудесна шума

Причало се да у њој има духова, али највећи број прича односи се на паклене псе и друиде. Многи који зађу у ову шуму стијепе да не наиђу на велике црне псе са ужареним црвеним очима жељним крви.

Вјерује се и да су у ову шуму вољели да долазе друиди који су је сматрали светим мјестом, као и да се међу камењем крију смртоносно отровне змије које само чекају да им се неко приближи, па да га заскоче.

Иако је свима јасно да су то само празне приче, изглед ове бајковите шуме подстиче људе да маштају да су оне заиста чаробне.