latinica  ћирилица
28/04/2015 |  09:38 | Аутор: СРНА

Тужилаштво БиХ формирало истражни тим за Зворник

Тужилаштво БиХ формирало је истражни тим који ће прикупљати доказе и вршити истражне радње с циљем потпуног расвјетљавања терористичког акта у Зворнику, саопштено је из Тужилаштва БиХ

Истражни тим формиран је по налогу главног тужиоца Горана Салиховића, а чиниће га тужиоци из Одсјека за тероризам Тужилаштва БиХ, као и истражитељи и стручни сарадници који ће радити на истрази у овом предмету.

Тужиоци и особље, заједно с полицијским службеницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске и Агенције за истраге и заштиту БиХ и партнерским институцијама, прикупљаће доказе и вршити истражне радње с циљем потпуног расвјетљавања терористичког акта у Зворнику.

По наредби главног тужиоца, на мјесту догађаја током ноћи обављен је увиђај и изузети су форензички трагови, а провешће се додатне истражне радње с циљем утврђивања мотива напада, као и повезаност других особа или саучесника који су учествовали у извршењу кривичног дјела.

Тужилаштво БиХ и полицијске агенције настављају интензиван рад с циљем утврђивања свих околности почињеног кривичног дјела, истиче се у саопштењу.