latinica  ћирилица
28/04/2015 |  09:00 | Аутор: ТАНЈУГ

Бруклин изједначио, Чикаго и Мемфис испустили меч лопте

У наставку плеј офа америчке професионалне кошаркашке лиг (НБА) Бруклин је јутрос, након продужетка, савладао Атланту са 120:115 и изједначио резултат на 2:2 у четвртфиналној серији Источне конференције.

Са 35 кошева, седам асистенција и пет скокова Дерон Вилијамс био је најзаслужнији за побједу Бруклина у чијим редовима је веома запажену ролу имао и Брук Лопес са 26 поена и десет ухваћених лопти.

У пораженом тиму најјачи утисак оставили су Џеф Тиг и ДеМар Керол. Први је, уз 20 кошева имао и 11 асистенција, док је Керол утакмицу завршио са, такође 20 поена, и девет скокова.

Наредна утакмица ова два тима играће се у ноћи између сриједе и четвртка у Атланти.

Чикаго је пропустио прву меч лопту за пласман у полуфинале пошто је на свом терену изгубио од Милвокија са 94:88.

Овом побједом Милвоки је смањио вођство противника на 3:2, али и продужио неизвјесност у тој четвртфиналној серији пошто ће се наредна утакмица играти у Милвокију у четвртак увече.

Најзаслужнији за побједу гостију био је Мајкл Картер-Вилијамс са 22 поена, девет асистенција и осам скокова, док је у пораженом Чикагу бољи од осталих био Шпанац Пау Гасол са 25 кошева и десет ухваћених лопти.

Прву меч лопту за пласман у полуфинале плеј офа, али Западне конференције, пропустио је и Мемфис који је јутрос, као гост, изгубио од Портланда са 99:92.

Мемфис је, ипак, у знатно повољнијем положају од Чикага пошто ће наредни меч против Портланда играти на свом терену већ у ноћи између сриједе и четвртка.

Са 32 коша и седам асистенција Демијан Лилард био је централна фигура сусрета и, без сумње, најзаслужнији што ће се серија наставити, док је са супротне стране одскочио Марк Гасол који је, уз 21 поен, имао и шест асистенција.

Резултати НБА лиге:

ИСТОЧНА КОНФЕРЕНЦИЈА:

Бруклин - Атланта 120:115 - послије продужетка (2:2 у серији)
Чикаго - Милвоки 88:94 (3:2)

ЗАПАДНА КОНФЕРЕНЦИЈА:
Портланд - Мемфис 99:92 (1:3)