latinica  ћирилица
28/04/2015 |  08:02 | Аутор: РТРС

Влада РС позвала на мир и толеранцију (ВИДЕО)

Након синоћ одржане ванредне сједнице Владе РС премијерка Српске Жељка Цвијановић осудила је терористички напад у Зворнику
Почела ванредна сједница Владе Републике Српске - Фото: СРНА
Почела ванредна сједница Владе Републике СрпскеФото: СРНА

Истовремено, позвала је грађане БиХ на мир и толеранцију, те уздржавање од језика мржње, посебно на друштвеним мрежама.

Сједници су присуствовали предсједник Републике Српске Милорад Додик, предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловић и директор полиције Гојко Васић.

Предсједник Додик рекао је да је терористички напад у Зворнику пуцањ у Српску, која има право да се брани, што ће и чинити.

"Ово је атак на институције Републике Српске, јер је убијен полицајац који је носио униформу и ознаке Српске. Пуцано је у Републику Српску и ми имамо право да се бранимо и бранићемо се", поручио је Додик. Изазио је жаљене за изгубљеним животом полицајца који је страдао недужан, јер је обављао своју дужност.

Предсједник парламента Српске Недељко Чубриловић рекао је да су терористички догађаји у Бугојну и Сарајеву била довољна опомена безбједносним структурама да на вријеме реагују да не би дошло до оваквог инцидента у Зворнику. Нагласио је да је ријеч о акту за сваку осуду и да има повјерење у полицију Српске, али не и у безбједносне структуре БиХ.