latinica  ћирилица
26/04/2015 |  14:44 | Аутор: klix.ba

Киша и за 1. мај

Још данас уживајте у сунцу, а од понедјељка слиједи смјена кишног и сунчаног периода.

Југозападно струјање и ширење пространог поља ниског притиска које долази са сјевера Европе узроковаће нестабилно и промјенљиво вријеме на подручју БиХ.

Данас ће у нашој земљи преовладавати сунчано и топло вријеме. Могућа је краткотрајна киша или пљускови с грмљавином понегдје на сјеверу у послијеподневним сатима, а навече и на истоку БиХ. Највиша дневна температура од 20 до 26 степени.

Први дан нове радне седмице почеће са кишом јер нам стиже наоблачење са запада. У послијеподневним сатима биће пљускови с грмљавином на југу и западу, који ће се проширити до краја дана и на остатак земље. Јутарња температура од 8 до 13, на југу до 15, а дневне од 15 до 21, на југу до 25 степени, пише Клиx.

У уторак ће бити исто облачно са кишом, али ће температуре бити ниже за три степена. Јутарње од 5 до 11, на југу до 15, а дневне од 13 до 18, на југу до 22 степена.

Температуре ће се спустити још ниже у сриједу, па ће тако ујутро бити од 1 до 7 степени, на југу до 12, а у послијеподневним сатима од 12 до 17, на југу до 20 степени. Али, доћи ће до разведравања, тако да ће дан бити сунчан. Исто вријеме очекује нас и у четвртак, док у петак, 1. маја, поново долази до наоблачења и кише.

Према подацима Аccuweather.com, до разведравања и љепшег времена доћи ће 8. маја, када ће дужи период бити сунчано и топло вријеме.