latinica  ћирилица
26/04/2015 |  14:15 | Аутор: sportske.net

Ђорђевић о сукобу ФИБА и УЛЕБ-а

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Саша Ђорђевић изнио је свој став на тему актуелних сукоба на релацији између ФИБА и УЛЕБ-а.

Као и многи други, и селектор ''Орлова'' сматра да се ради о сукобу много ширих размјера од оних на које би Кошаркашки савез Србије могао битније да утиче.

"Биће како други кажу, договоре се. Наш Савез и регионална лига су сувише мали, без довољно снаге да воде те битке. Јасно је да се преко ових ствари, тражи нешто више, да се нешто крупније ваља. Ми нисмо у позицији да можемо да утичемо, што је само мој лични став", изјавио је Ђорђевић, а преноси "Спорт".

Ипак, Ђорђевић не крије да се не слаже са приједлогом да се од 2017. године репрезентативне акције организују и током клупске сезоне.

"Који ће то клуб бити вољан да пусти најбоље играче, у сред националне лиге или важног међународног такмичења, због страха од повреда. Ја сам прије за скраћивање такмичарских сезона, потребан је простор за националне селекције, али и одмор за све, посебно оне који носе клубове, а касније и селекције", закључио је Ђорђевић.