latinica  ћирилица
26/04/2015 |  13:57 | Аутор: Агенције

Човић: Један смо народ, не смијемо дозволити међусобне сукобе

Предсједник Кошаркашког клуба Црвена звезда Небојша Човић каже да је му жао што се десио инцидент уочи 148. дербија и додао да такве ствари не би смјеле да се догађају у Србији.
Џајић и Човић ријешили неспоразуме - Фото: ТАНЈУГ
Џајић и Човић ријешили неспоразумеФото: ТАНЈУГ

"Прије свега морам да истакнем да ми је веома жао што је на стадиону 'Рајко Митић' дошло до великих инцидената. Жао ми је сваког полицајца и навијача који су повријеђени у сукобима и сви заједно морамо да урадимо све што је у нашој моћи да нам се такве ствари не понове. Један смо народ и не смијемо да дозволимо да се међу собом сукобимо на онакав начин".

Човић је истакао да је на утакмицу циљано дошао на сјеверну трибину са сином Филипом и предсједником Црвене звезде Телеком Милошем Нинковићем.

"Не мислим да је сјеверна трибина стадиона 'Рајко Митић' гдје се налазе најватреније Звездине присталице на било који начин забрањена зона за функционере клуба. Дерби сам имао прилике да пратим из ложе, али никада са сјевера, па сам пожело да осјетим ту чар и доживим ту енергију. Када сам стигао на стадион, све је било у потпуном реду, без било каквих тензија и морам да нагласим да никакав контакт са навијачима Партизана нисам имао".

Он је потом објаснио шта се све догодило уочи почетка 148. "вјечитог дербија".

"Као што су сви могли да виде, инциденти су почели десетак минута пре почетка утакмице када је група од тридесетак навијача Партизана на источној трибини изазвала сукоб, прво са припадницима обезбјеђења, а потом и са навијачима Звезде који су на били на истоку, ближе сјеверној трибини. То је испровоцирало Звездине навијаче на сјеверу, а онда је реаговала полиција која је Партизанове навијаче потискивала ка јужној трибини, а Звездине ка северу", навео је први човјек "црвено-бијелих".

Према његовим ријечима, велики сукоб десио се када је полиција ушла на сјеверну трибину, након чега је учинио све да се смире страсти.

"Учинио сам све колико је то било у мојој моћи у датом тренутку. Не бих око свега тога правио превелику фаму, једноставно сам се нашао на лицу мјеста и покушао да као предсједник кошаркашког клуба, као члан Управног одбора фудбалског клуба и као потпредсједник Спортског друштва Црвена звезда свој ауторитет максимално ставим у функцију смиривања тензија тако што сам стао између полиције и навијача. Не знам колико сам у томе успио, али сам чинио све што сам могао".

Човић је рекао да нема дилему да је инцидент посљедица провокације навијача Партизана.

"Не знам да ли је то био унапријед смишљен сценарио и у то не желим да улазим јер немам информације. Послије свега што се догодило мислим да се на дјелу видјела исправност наше одлуке да се кошаркашки дуели Црвене звезде и Партизана играју без присуства гостујућих навијача и да је то било најбоље могуће рјешење", закључио је Човић.