latinica  ћирилица
26/04/2015 |  08:01 | Аутор: Б92

Репеша: Звезда заслужено повела са 1-0

Тренер Цедевите Јасмин Репеша изјавио је да је Црвена звезда била боља у сваком сегменту игре у првој финалној утакмици АБА лиге.

Звезда је у "Пиониру" савладала Цедевиту резултатом 68:59 највише захваљујући сјајном старту меча.

"Црвено-бијели" су већ послије 15 минута меча имали 23 поена разлике, док су гости из Загреба убацили само девет поена.

"Звезда била вечерас била боља и заслужено славила. Апсурдно је да екипа која има само два дана одмора и тежак пут из Подгорице за Загреб, па у Београд, буде агресивнија и боља у другом дијелу утакмице. Зашто смо били тако опуштени и меки? То је питање. Допуштали смо им да раде шта хоће и ону су нас пробијали као да нисмо постојали у одбрани. Добра је ствар да смо показали карактер да се вратимо, али у је свим показатељима игре, највише у шуту и скоку, Звезда била боља и заслужено побиједила", рекао је Репеша.

Репеша и је и поред пораза био задовољан што је Цедевита на крају показала да може да "црвено-бијелима".

"Ово је трећи пораз од Звезде ове сезоне. У лигашком дијелу у Загребу смо изгубили три секунде пре краја, овде смо били на минус да пет и по минута пре краја. И вечерас смо у другом полувремену показали да можемо да играмо против Звезде, иако је она физички доминантна и направљена да игра Евролигу", навео је Репеша.

Најбољи играч гостију Лука Бабић казао је да сви знају разлог пораза.

"Нема шта пуно да се каже. У првом полувремену нисмо успели да одиграмо како треба и они су то искористили. Знали смо да ће играти агресивно и нисмо успјели да одговоримо. Мислим да нам је друго полувријеме примјер и да сутра тако треба да кренемо од првог минута", закључио је Бабић након јучерашње утакмице.