latinica  ћирилица
26/04/2015 |  07:50 | Аутор: Б92

Радоњић: Чека нас још тежи посао

Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је да његов тим чека још тежи посао у наставку финалне серије АБА лиге са Цедевитом, у којој "црвено-бијели" воде са 1:0.

Подсјећамо, Звезда је у првом финалном сусрету славила са 68:59, а други се игра већ у недјељу од 20 часова и 30 минута, такође у хали "Пионир".

"Ушли смо у меч јако добро, одиграли смо веома добро и направили неочекивану разлику. Били смо веома добри у нападу, одиграли смо чврсто у одбрани, али смо знали да Цедевита неће изгледати тако у другом дијелу", нагласио је Радоњић.

"Били смо свјесни квалитета Цедевите, није нам дала да играмо како смо хтјели, ушли смо у серију грешака. Добро је да смо добили уз 18 изгубљених лопти. Велике проблеме су нам задавали из контранапада и тако показали да нас чека веома тешка серија и неизвјесност".

На питање о суђењу у другом полувремену, Радоњић је констатовао да је његов тим показао чврстину, уз једну опаску.

"Могли смо ми паметније да одреагујемо, али не бих о суђењу", истакао је Радоњић.

Радоњић је такође нагласио да иако многи мисле да је Звезда направила велики корак ка шампионском прстену, ништа још није готово.

"Не треба трошити ријечи о Цедевити. Чека нас велика борба. Није нам потребна опомена, знамо какав су они тим. Свјесни смо да нас чека велика борба. Навијачки бисмо сви вољели да буде како се прича, али је другачије на терену. Нисмо добро одреаговали када је требало, тако не треба да се игра против Цедевите", рекао је Радоњић.

Стратег Звезде се потом поново осврнуо на 18 поена разлике на крају првог полувремена и пад у игри његових изабраника.

"Разлика је била неочекивано велика, ни највећи оптимисти нису могли да се надају да ће бити као првом дијелу. Било је реално да буде другачије. Могли смо паметније одреагујемо, па да буде мирнија завршница, али и да буде неизвјесније. Била је то слика која није реална, али није она резултирало таквим наставком утакмице, већ дешавања на терену, али и реакције оба тима", истакао је Радоњић.