latinica  ћирилица
24/04/2015 |  19:21 | Аутор: РТРС

Федерер свјестан да ће више губити мечеве

Швајцарски тенисер Роџер Федерер рекао је да је свјестан да ће губити више мечева у наредном периоду, све у жељи да му каријера траје што дуже.
Роџер Федерер - Фото: АП
Роџер ФедерерФото: АП

Федерер у августу пуни 34 године и већ 17 година је професионални тенисер, али тренутно ни не помишља о крају каријере, преноси Б92.

"Увијек ми је био циљ да играм што је дуже могу. Мислим да сам имао користи од тога што сам играо са Андреом Агасијем, захвалан сам што није завршио каријеру тек тако", рекао је Федерер.

"За мене је то када играте, а знате да не можете да побиједите на сваком турниру, знак да је неко велики. Због себе морате да прихватите да ћете губити чешће, а у исто вријеме испуњавате сан другима који могу још неки пут да играју са вама. То је био бољ циљ", додао је Федерер.

Федерер је истакао да је за њега битно да тражи нове изазове, а не само да игра турнире.

"Потребно је да понекад урадите нешто другачије, да имате шаренолики живот. И ја добијам прилику да управо то радим, играм егзибиционе мечеве са Питом Сампрасом или Григором Димитровим. Схватам да то није исто као када играте Вимблдон, УС Опен или Базел, али ми то омогућава да и даље осјећам исту страст према тенису. Желим да се постарам да имам тај осјећај када на неким турнирима играм 15 или 20 пута", нагласио је Федерер.