latinica  ћирилица
24/04/2015 |  18:01 | Аутор: РТС

Лисац: Слиједи реконструкција АБА лиге

Генерални менаџер Јадранске лиге Роман Лисац рекао је да сви клубови регионално такмичење сматрају својим и да ће оно ускоро бити реконструсиано.

"Сви клубови су показали тотално јединство, они ову лигу осјећају као своју, прије свега јер идемо у реконструкцију лиге, која је прихваћена и ускоро ће све бити јасно", рекао је Лисац новинарима у Београду. Лисац је истакао да се нови концепт регионалног такмичења припрема и да ће бити завршен до 15. маја.

"Тада ће се све знати шта и како", додао је он. Како је рекао, проблем је ријешен.

"То је био проблем, који је ријешен. Не видим разлога да се прича било каква прича о некој новој лиги и вјерујем да ће клубови попустити јер је то сада њихово. Клубови су основали, клубови ће и угасити лигу", казао је Лисац. Генерални менаџер је истакао да нема недоумица и да Јадранска лига и даље има два мјеста у Евролиги.

"Нема недоумица, имамо два мјеста за Евролигу. Кроз то смо пролазили онда када је требало да будемо концентрисани само на плеј-оф. Како баш сад да се напада када се игра плеј-оф", навео је он. Лисац је рекао да је много жеља за организацију другог ранга регионалног такмичења и да ће оно морати да се договори "кад тад".

"Више пута је бачена рукавица да то организују савези. Није да идемо у неке ратове и нешто на силу да радимо, али имамо толико упита, жеља, молба клубова свих држава да ћемо кад тад морати то да направимо. Ако неће савези, ми ћемо, а све зависи од договора. Желио бих да се договоримо за добробит кошарке и испред нас су веома значајни дани", рекао је Лисац. Према његовим ријечима, главно питање је осигурање играча, гдје клубови плаћају евентуалне повреде задобијене током репрезентативних наступа.

"Треба казати отворено и поштено шта, ко и зашта је одговоран", рекао је Лисац.

Према његовим ријечима, оглашавањем Евролиге и Улеба показано је јединство када је ријеч о односима клубова и репрезентација.

"Свима је јасно да су репрезентације веома значајна ствар, али треба да се питају клубови, јер су они стубови репрезентација. Треба гледати да се не ради на штету ни репрезентација ни клубова. Мислим да ће доћи до договора јер су се повукла питања која су у ваздуху дуго година", рекао је Лисац.

У овосезонском финалу Јадранске лиге играће Црвена звезда и Цедевита, а Лисац је казао да му је драго што је досадашњи дио плеј-офа успјешно завршен.

"Први пут се игра плеј-оф, мислим да ће друге године све бити лакше. Добро је прошло, финале је ту, знамо евролигаше и врло ми је драго да сједим између двије евролигашке екипе које су то заслужиле", казао је Лисац.

Финална серија овосезонског плеј-офа регионалног такмичења почеће у суботу у Београду.