latinica  ћирилица
24/04/2015 |  17:14 | Аутор: РТРС

Потписан протокол са "Шумама Српске" о испоруци огрева

У Бањалуци је данас потписан протокол о испоруци огревног дрвета за ову годину борачким организацијама Републике Српске, саопштено је из Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Српске.
Бањалука: Мирјанић Савановић-протокол - Фото: СРНА
Бањалука: Мирјанић Савановић-протоколФото: СРНА

Протокол су са Јавним предузећем /ЈП/ "Шуме Републике Српске" потписали Борачка организација Републике Српске /БОРС/, Удружење пензионера, Републичка организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила и Савез организација и удружења ратних војних инвалида Српске.

Потписивању су присуствовали министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Стево Мирјанић и министар рада и борачко-инвалидске заштите Миленко Савановић.

Осим министара, потписивању протокола присуствовали су вршилац дужности директора ЈП "Шуме Републике Српске" Драган Грабовац, предсједник БОРС-а Миломир Савчић, предсједник Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Српске Недељко Митровић, предсједник Савеза организација и удружења ратних војних инвалида Драган Врховац и предсједник Удружења пензионера Српске Раде Ракуљ.

Потписници протокола обавезују се да ће омогућити закључивање појединачних уговора о испоруци огревног дрвета између ЈП "Шуме Српске" и наведених организација и удружења за 2015. годину.

Јавно предузеће шумарства обавезује се да омогући члановима наведених организација и удружења куповину огревног дрвета на одложено плаћање у шест рата, с тим да је Министарство рада и борачко-инвалидске заштите гарант наплате.

Прецизне количине огревног дрвета и квалитет регулисаће се појединачним уговорима шумских газдинстава и наведених организација и удружења, додаје се у саопштењу.

Испорука огревног дрвета вршиће се по важећем цјеновнику ЈП "Шуме Републике Српске" у моменту закључења појединачних уговора.

У саопштењу се подсјећа да пракса потписивања протокола између ЈП "Шуме Републике Српске" и наведених организација и удружења траје од 2009. године.

Овим категоријама је у 2014. години у складу са потписаним протоколом испоручено око 21.000 метара кубних огревног дрвета за 4.000 корисника, што чини 4,4 одсто од укупне реализације огревног дрвета у 2014. години 480.000 метара кубних, наводи се у саопштењу