latinica  ћирилица
24/04/2015 |  16:11 | Аутор: СРНА

Комарица: Обнова цркве у Новом Граду драгоцјен искорак

Бањалучки бискуп Фрањо Комарица рекао је данас да је подршка општине Нови Град иницијативи за почетак обнове католичког сакралног објекта у овом граду драгоцјен искорак и изразио очекивање да ће ове године црква бити под кровом.
Комарица у Новом Граду - Фото: СРНА
Комарица у Новом ГрадуФото: СРНА

Бискуп Комарица састао се са начелником општине Нови Град Сњежаном Рајилић, након чега су заједно посјетили девастирану католичку цркву Пресветог Тројства у овом граду, изграђену 1886. године.

"Времена су иза нас таква каква јесу, сад долази ново вријеме. Изузетно сам захвалан Рајилићевој која је показала племенитост, коректност, па и вјерски став према вјерским објектима различитих вјерских заједница. Честитам и овом граду и начелнику општине што сте таквог става и, ако Бог да, ускоро ће овај град добити објекат католичке заједнице какав заслужује", рекао је Комарица.

Он очекује да ће ове године црква бити под кровом.

Рајилићева је навела да ће помоћ за обнову цркве бити издвојена из општинског буџета, али и из приватних предузећа.

"И морално и метеријално стаћемо иза пројекта да црква буде обновљена", рекла је она.

Рајилићева је поновила да је раније договорено да ће општина Нови Град обезбиједити сав неопходан материјал за кровну конструкцију. Подршка је обећана и из Министарства за избјеглице и расљена лица Републике Српске.