latinica  ћирилица
24/04/2015 |  14:00 | Аутор: СРНА

Обиљежен Дан општине Градишка

Поводом Дана општине и 70 година од ослобођења Градишке у Другом свјетском рату, данас су положени вијенци на више спомен-обиљежја.
Градишка: Помен - Фото: СРНА
Градишка: ПоменФото: СРНА

Вијенци и цвијеће положени су на централно спомен-обиљежје жртвама Народноослободилачког рата у градском парку, на бисте народних хероја, спомен-костурницу и Централно спомен-обиљежје палим борцима одбрамбено-отаџбинског рата.

Начелник општине Градишка Зоран Латиновић рекао је да је у Градишци у Другом свјетском рату за слободу погинуо сваки четврти становник општине, те да је у концентрационим логорима побијено више од 4.500 дјеце млађе од 15 година.

"Били су то страховити људски губици и материјална разарања, али је опет животни оптимизам донио нову снагу за развој наше општине која је израсла у савремену средину, перспективну за живот свих грађана", рекао је Латиновић.

Он је навео да је све што локална власт ради у најбољем интересу грађана и изразио очекивање да ће у овој години бити окончани значајни инфраструктурни радове у области водоснабдијевања, израде канализационе мреже, саобраћајница, пословних зона и привлачења инвеститора ради отварања нових радних мјеста.

Латиновић је подсјетио да је 70 година од ослобођења у Градишци обиљежено на достојанствен начин, свечаном академијом и другим садржајима.