latinica  ћирилица
24/04/2015 |  12:03 | Аутор: novosti.rs

Гордић: Није Звезда само Марјановић

Трећи пут у клупској историји, Цедевита ће се борити за прстен у АБА лиги.
Немања Гордић - Фото: РТРС
Немања ГордићФото: РТРС

Послије финала на Ф4 2012. у Тел Авиву и прошле године у Београду, шампион Хрватске је побједом у мајсторици полуфиналне серије против Будућности обезбиједио визу за Евролигу сљедеће сезоне. Ипак, амбициозни клуб из хрватске престонице жели да направи и корак даље. Један од оних који зна шта је потребно да би јадрански прстен био освојен је Немања Гордић. Плејмејкер ја био дио шампионске генерације Партизана, која је освојила титулу у АБА лиги 2013. године побиједивши у финалу управо тим против кога ће од суботе водити велике битке - Црвену звезду Телеком.

Гордић се у разговору за "Новости" најприје рписјетио полуфиналное серије против Будућности, екипе за коју је и сам играо од 2005. до 2011. године.

"Током првог меча имали смо и 15 разлике, могли смо и тада да славимо у Подогорици. Ипак, када смо добили двије утакмице на нашем терену, иако смо у трећој имали и минус 13, вратили смо самопоуздање и знали смо да ће Будућност бити под много већим притиском у мајсторици. Све што се дешавало у петом мечу ишло је нама у корист. Контролисали смо утакмицу, одбили смо сваки напад Подгоричана и на крају смо заслужено нашли мјесто у финалној серији", објашњава поуздани плејмејкер, који ове сезоне има просјек од 9.1 поена и 4.3 асистенције на 29 мечева у АБА лиги.

У причи око финала, Гордић је скренуо пажњу на још једну чињеницу.

"Јако ми је драго и што су дворане током полуфиналних дуела биле препуне. И то и у Београду, и у Подгорици, и у Загребу. И то говори да су људи препознали квалитет кошарке", не оставља ни грам сумње Гордић.

Према његовим ријечима, пласман у финале је већ велики успјех, а улогу фаворита у серији препушта београдском клубу.

"Прије свега, свима нам је вема драго што смо обезбиједили мејсто у Евролиги и сљедеће сезоне. То је био циљ и остварили смо га. Заиста, велики је то успјех ако се зна какав је квалитет свих тимова који су водили борбу за та два мјеста у Евролиги. Црвена звезда има сјајну сезону. Сви резултати који су остварили у АБА лиги и Евролиги то и показују. На руку им иде и то што су сигурно одморнији од нас. Ми смо из авиона и аутобуса практично одмах кренули пут Београда. Друго, Звезда има одличан састав. Нису 'црвено-бијели' само Бобан Марјановић. Далеко од тога. Спољна линија им је сјајна, а резултати и игре против Партизана у полуфиналној серији су показали да су несумњиви фаворити и у финалној серији", јасан је Гордић.

Оно што не иде на руку Цедевити је и чињеница да их је Звезда ове сезоне два пута сваладала.

"То што је било 2:0 за њих у лигашком дијелу сезоне не значи ништа. Па и ми смо имали 2:0 против Будућности у лигашком дијелу, па смо морали да играмо пети меч да бисмо обезбиједили мјесто у финалу. Оно што је сигурно је да ћемо се борити до краја. Врло добро знам како је играти у Београду када је Звезда домаћин, али учинићемо све да остваримо што бољи резултат у првим мечевима", закључио је Гордић.