latinica  ћирилица
24/04/2015 |  11:19 | Аутор: Б92

Принтезис: Бог је помогао да уђе

Крилни центар Олимпијакоса Јоргос Принтезис био је пресрећан послије свог коша за побједу и пласмана Пирејаца на фајнал-фор Евролиге.

"Дао сам кош за тријумф у посљедњој секунди, прошли смо на Ф4 и све то десило се на мој имендан, тако да хвала богу! За поштовање је то што смо се поново пласирали на фајнал-фор, али још веће признање заслужујемо што смо екипу каква је Барселона добили три пута за шест дана", каже Принтезис.

"Када ми је лопта дошла у руке, нисам имао времена да размишљам – само сам шутнуо, а бог јој је помогао да уђе. Главни разлог зашто смо ту гдје јесмо јесте јак карактер, можемо да побиједимо било који тим", додао је Принтезис.

Василис Спанулис поново је предводио свој тим у великој побједи са 17 поена и 5 асистенција.

"Заслужили смо пласман и једва чекам фајнал-фор. Доказали смо да можемо да побиједимо свакога, не само у једном мечу, већ и у серији. Прекретница је била пораз у првој утакмици – били смо фрустрирани због лоше игре и то нам је повриједило сујету. Барселона је одличан тим и мораш да будеш врло јак како би их победио три пута у низу. Упркос финансијској кризи у Грчкој и разлици у буџету у поређењу са другим тимовима, Олимпијакос је и даље ту – ми смо уједињена група са јасним улогама у тиму и са много љубави", каже Принтезис.

Олимпијакос ће се за пласман у ново финале борити са ЦСКА, којег је 2012. године савладао у финалу баш поготком Принтезиса у посљедњој секунди.