latinica  ћирилица
23/04/2015 |  15:00 | Аутор: ТАНЈУГ

МСП Србије: Гегић са породицом евакуисан из Јемена

Послије вишенедјељних напора, уз помоћ амбасада Србије у Уједињеним Арапским Емиратима и Руској Федерацији, приведен је крају процес евакуације српског држављанина Мухедина Гегића и чланова његове породице из Јемена, саопштило је Министарство спољних послова Србије.
Јемен, Сана - Фото: AP
Јемен, СанаФото: AP

Мухедин Гегић је са породицом, авионом Владе Руске Федерације, јуче превезен из Сане у Москву и тренутно се налазе у Амбасади Србије у Москви, а њихов долазак у Београд се очекује данас у вечерњим часовима.

Овим су евакуисани сви држављани Србије који су се до данас обратили Министарству спољних послова за конзуларну помоћ и заштиту, наводи се у саопштењу.

Министарство спољних послова истиче да наставља са пружањем помоћи српским држављанима, посебно у ратом захваћеним подручјима у свијету, што остаје један од приоритета у раду дипломатско-конзуларних представништава Републике Србије.

Министарство спољних послова Србије је изразило захвалност Влади Руске Федерације на пруженој помоћи при евакуацији српских држављана из Јемена, закључује се у саопштењу.