latinica  ћирилица
23/04/2015 |  14:43 | Аутор: СРНА

Трнинић незадовољан третманом ставова Српске

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић изјавио је да није задовољан третманом који је показан према ставовима Републике Српске и ресорног министарства приликом доношења листе пројеката за проширење европске транспортне мреже на западни Балкан.

"Изостављен је бањалучки аеродром и још неки путни правци, тако да смо ми своје примједбе исказали надлежном министарству и даље", рекао је Трнинић у Бањалуци.

Он је навео да се Република Српска уклапа у дио те приче, али да се нада да ће Српска својим активностима утицати на то да се листа пројеката прошири и на мрежу путева и жељезница, како је то у интересу Републике Српске.

"Искористићемо сваку прилику која помаже развоју инфраструктуре на подручју Републике Српске", истакао је Трнинић.

Говорећи о томе на који начин би био повезан аутопут Бањалука-Градишка-Травник, Трнинић је навео да је присталица развоја мреже аутопутева ма гдје они били и да не мисли да ту има било шта лоше.

"Република Српска има неке друге приоритете за које смо се опредијелили и то је наша замјерка овој листи, а не сам аутопут који треба да повезује највеће градове у БиХ", рекао је Трнинић.

Коментаришући потпуно обустављање поштанског саобраћаја 31. марта који је ишао из Хонг Конга за БиХ, Трнинић је рекао да је ресорно министарство тим поводом јутрос упутило упит Министарству транспорта и комуникација БиХ како би их информисало о правом разлогу обуставе поштанског саобраћаја са Конг Конгом.

"Вјерујем да ћемо на вријеме добити информацију о томе, након чега ћемо обавијестити јавност", закључио је Трнинић.

Европска комисија објавила је листу пројеката за земље западног Балкана, која је усвојена у уторак у Бриселу уз заједничку изјаву предсједавајућег Савјета министара БиХ Дениса Звиздића и премијера пет земаља региона.