latinica  ћирилица
23/04/2015 |  12:17 | Аутор: СРНА

Трнинић- Чунфенг: Сарадња са компанијама у саобраћајној инфраструктури

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић и амбасадор Кине у БиХ Донг Чунфенг изразили су задовољство због успостављања сарадње са више кинеских компанија на пројектима саобраћајне и жељезничке инфраструктуре у Српској.
Амбасадор Кине у БиХ Донг Чунфенг и министар Неђо Трнинић - Фото: СРНА
Амбасадор Кине у БиХ Донг Чунфенг и министар Неђо ТрнинићФото: СРНА

Трнинић је током састанка у Бањалуци подсјетио Чунфенга да су у три пројекта изградње аутопута укључене кинеске компаније, саопштено је из Министарства саобраћаја и веза Републике Српске.

Он је рекао да је предузеће "Жељезнице Републике Српске" раније потписало меморандум о сарадњи на реконструкцији пруге Бањалука - Приједор - Нови Град, те да се очекује долазак 15 кинеских инжењера који ће прегледати пругу и дати своје виђење постојећег стања и потреба.

Трнинић је подсјетио да Република Српска има 420 километара пруге у коју се дуго није улагало, да је она у функцији, али да је неопходна реконструкција, санација и модернизација, те да је ту кинеско искуство добродошло.

Амбасадор Чунфенг навео је значајне пројекте које кинеска Влада реализује на међународном плану, а окосницу чине путна и жељезничка инфраструктура, телекомуникације и индустрија.