latinica  ћирилица
23/04/2015 |  12:07 | Аутор: Б92

Надал: Сви треба да прихвате да је Новак најбољи

Шпански тенисер Рафаел Надал истакао је да сви играчи треба да прихвате да је Новак Ђоковић тренутно најбољи на свијету.

Новак игра сјајну сезону, након тријумфа на Аустралијан Опену, славио и на прва три Мастерса – у Индијан Велсу, Мајамију и Монте Карлу.

"Због свега што је постигао ове године, сви играчи морају да прихвате да је у овом тренутку Новак број један на свијету", нагласио је Надал.

Надал је протеклог викенда изгубио од Ђоковића у полуфиналу Мастерса у Монте Карлу, али је упркос томе задовољан својим издањем. Четврти рекет свијета је посљедњих мјесеци имао велике проблеме са повредама, али му то није умањило жељу да освоји десети трофеј на Ролан Гаросу.

"Ове године морам да радим неке ствари како треба, да се вратим на високи ниво да бих могао да изазовем Новака на терену. Што се тиче тениса, осјећам се много боље него прије неколико недјеља. Покушаћу да на сваком наредном турниру одем што даље могу и да играм што боље могу и тако надмашим игру коју сам показао у Монте Карлу", истакао је Надал.

Многи Новака сматрају највећим фаворитом пред Ролан Гарос, који стартује 24. маја, али Надал истиче да чак ни српски тенисер, упркос сјајној форми, не може стално да побјеђује.

"Новак је био добар и 2011, 2012. и 2013. године, па чак и прошле сезоне. Понекад освојите више, понекад мање. Тешко је освајати све стално. Ђоковић је био сјајан те 2011. године, а и сада је. Имао је невјероватну годину тада, а има је и сада, и ја морам да му честитам на томе", нагласио је Надал.

Надал ове недјеље учествује на турниру у Барселони, а у осмини финала га очекује сусрет са Италијаном Фабиом Фоњинијем.