latinica  ћирилица
23/04/2015 |  12:07 | Аутор: СРНА

Дервента - бесплатно учлањење поводом Свјетског дана књиге

Народна библиотека "Бранко Радичевић" из Дервенте поводом 23. априла - Свјетског дана књиге свим данашњим посјетиоцима поклања бесплатно учлањене у библиотеку.
Дервента: Библиотека "Бранко Радичевић" - Фото: архив
Дервента: Библиотека "Бранко Радичевић"Фото: архив

Директор библиотеке Мирјана Плиснић каже да, осим данашњег бесплатног учлањења, и током октобарских дана културе цијели мјесец грађанима омогућују бесплатно чланство.

"Данас очекујемо значајан прилив чланова, углавном малишана из обданишта, основаца, али и пензионера и свих других љубитеља књиге. То чинимо традиционално сваке године, са жељом да обиљежимо Дан књиге у нашој установи", каже Плиснићева.

Она је додала да је библиотека набавила доста нових издања, а цјелокупни књижни фонд износи око 40.000 књига и може се пронаћи за сваког по нешто.

Од нових наслова набављени су "Фајронт у Сарајеву" допуњено издање Нелета Карајлића, "Исусови мемоари" Вука Драшковића и други.

"Радимо и на организовању промоције књиге и већ у мају биће одржана промоција романа `Наш отац` аутора Љиљане Хабјановић Ђуровић", рекла је она.

Плиснићева истиче да ове године неће бити одржана манифестација "Ноћ музеја", али ће бити постављена стална поставка археолошко-етнолошког и историјског карактера у просторијама музеја библиотеке.