latinica  ћирилица
23/04/2015 |  11:42 | Аутор: ТАНЈУГ

Рајковић: У глави нам је побједа, успјех кошаркаша подстицај

Капитен Фудбалског клуба Црвена звезда Предраг Рајковић признао је да се "црвено-бијели" уочи 148. "вјечитог дербија" налазе под императивом побједе јер би сваки други исход значајно смањи шансе за одбрану шампионске титуле.

"Очекује нас велика и важна утакмица, а побједа, у коју сам сигуран, оставиће нас у трци за титулу. Екипа осјећа позитивну трему, доста се размишља о дербију, али то не смије да нас оптерећује, већ морамо да уживамо у мечу пред нашим навијачима", рекао је Рајковић агенцији Танјуг.

Чувар мреже Звезде сматра да Партизан има добар и искусан тим, али сигуран је да ће Лука Јовић одлучити побједника.

"Колико сам могао пратио сам њихове мечеве, Партизан има добар тим, спој искусних и младих играча, а са некима од њих играм у репрезентацији. Ипак, ми смо млађи и вјерујем квалитетнији, а мислим да ће Јовић да ријеши меч, пошто је на прошлом дербју био трагичар јер је промашио две одличне шансе. Овога пута ће бити другачије и прогнозирам побједу без примљеног гола".

Рајковић истиче истиче да "црвено-бијели" не размишљају о пет бодова заостатка за лидером Партизаном.

"У глави нам је само побједа, а случају другог исхода тешко бисмо дошли до титуле", навео је Рајковић.

Рајковић је био присутан у хали "Пионир" у прва два полуфинална дуела АБА лиге између кошаркаша Црвене звезде и Партизана, а поручио је да успјех "црвено-бијелих" кошаркаша даје додатан подстицај екипи.

"На неки начин успјех кошаркаша даје нам додатан стимуланс. Пратио сам уживо и уколико будемо имали исту жељу и пожртвованост као они, мислим да ћемо бити близу тријумфа", закључио је репрезентативац Србије.

"Вјечити дерби", 148. пут по реду, игра се у суботу од 18 сати на стадиону "Рајко Митић", уз пренос на нашој телевизији.