latinica  ћирилица
23/04/2015 |  10:39 | Аутор: СРНА

Давидовићева указала на важност афирмације школског спорта

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Јасмина Давидовић указала је на важност развоја и афирмације школског спорта, јер млади тако имају бољи психо-физички развој.

"Као министар и љекар препоручујем дјеци, младима, али и старојој популацији да се баве спортом. Старије генерације барем рекреативно, јер ће то сигурно подићи квалитет њиховог живота", рекла је Давидовићева у Бањалуци пред отварање републичког финала у кошарци за средње школе, организованог у оквиру Малих олимпијских игара Републике Српске.

Она је нагласила да су Мале олимпијске игре значајан пројекат Министарства, те да у овој манифестацији учествује 90.000 ученика из Републике Српске.

Давидовићева је навела да је кошарка један од најтрофејнијих спортова, а да млади спортисти, који учествују у финалу, на прави начин живе своју младост.

Отварање републичког финала у кошарци за средње школе (Фото: Срна)

Учесници финала су најбоље екипе средњих школа из свих регија Српске.

Технички организатор и домаћин финала је бањалучка Медицинска школа.

Циљ Малих олимпијских игара је стицање позитивног става о физичким активностима који подстиче ученике на континуирано вјежбање током цијеле школске године.

Такмичења у атлетици, малом фудбалу, кошарци, одбојци, рукомету и спортској гимнастици организују се на школском, општинском, регионалном и републичком нивоу.