latinica  ћирилица
23/04/2015 |  10:21 | Аутор: ТАНЈУГ

Поповић: Нека дерби прође у духу фер-плеја

Предсједник Фудбалског клуба Партизан Зоран Поповић позвао је данас све актере предстојећег 148. "вјечитог дербија" да изјавама и понашањем очувају достојанство и фер-плеј и позитивно утичу да највећа утакмица српског фудбала протекне у спортској атмосфери и квалитетној игри.

"Као и претходних сезона и овај дерби ће битно, можда и одлучујуће, утицати на коначни исход борбе за титулу првака Србије, што додатно повећава интересовање јавности, али и тензије међу навијачима. На управама клубова, као и на непосредним актерима, играчима, тренерима, члановима стручних штабова, лежи велика одговорност да својим изјавама, понашањем у цјелини, очувају достојанство и фер-плеј, позитивно утичу на смиривање напетости и стварање услова да 'вјечити дерби' протекне у спортској атмосфери и квалитетној игри", изјавио је Поповић.

Он је апеловао на навијаче да у подршци својим тимовима избегну личне увреде, непристојности и све пароле којима није мјесто на спортским борилиштима.

"Вјерујемо да је жеља свих да атмосфера буде незаборавна, навијање громогласно, али у оквирима спортских правила и поштовања према противнику. Посебно је важно осигурати пуну безбједност играча, тренера, судија и службених лица и увјерени смо да ће организатор утакмице, уз нашу помоћ и асистенцију МУП-а, учинити све да играчи и други непосредни учесници дербија буду у потпуности концентрисани на утакмицу и на њој пруже свој тренутни максимум", навео је први човјек "црно-бијелих".

Поповић је истакао да важно да се учини све да играчи буду у центру пажње, да се пре и послије дербија пише и говори о њима, њиховим головима, дриблинзима и потезима, а не о инцидентима, сукобима или другим појавама које су у спорту нежељене и штетне.

"Позивамо навијаче Партизана да масовним присуством утакмици, подршком тиму који воле, помогну играчима да успјешно окончају сезону у којој се од старта налазе на водећој позицији и освоје трофеј који по својим квалитетима заслужују", поручио је Поповић.

Дерби 24. кола Суперлиге Србије између Црвене звезде и Партизана игра се у суботу од 18 сати на стадиону "Рајко Митић".

"Црно-бијели" тренутно имају пет бодова више и воде на табели.