latinica  ћирилица
23/04/2015 |  10:07 | Аутор: РТРС

Панчев: Регионална лига је спас за клубове са наших простора

Бивши фудбалер Црвене звезде, Дарко Панчев сматрада је једини спас за клубове са наших простора у формирању регионалне лиге.

"Квалитет фудбала пада из годину у годину. Причам већ 15 година да је једини спас за наше просторе 'АБА фудбалска лига'. Колико год постоје противници ове тезе, нема нам спаса ако не вратимо ону нашу 'Ју лигу'. Овај фудбал у квалитету није ни 20 одсто онога који смо ми играли, само је за домаћу употребу и није конкурентан у Европи", рекао је Панчев за "Спорт".

Фудбалери Црвене звезде и Паризана одиграће у дуботу 148. "вјечити дерби", а Панчев сматра да је дуел "црвено" и "црно-биелих" утакмица у којој нема шта да се види.

"Један новинар је за италијански дуел Интер - Милан написао да је то био 'дерби сиромашних'. Нити великани из Милана имају новца, нити квалитета. Нажалост, такав је постао и српски 'вјечити дерби'. Нема ту много шта да се види, нема ни асова. Моја Звезда се мучи са Вождовцем, није конкурентна како ваља ни у Србији, а онда је илузорно очекивати нешто у Европи. Остали су навијачи за десетку јер и даље имају стрпљења и подржавају свој тим", рекао је Македонац.