latinica  ћирилица
23/04/2015 |  09:45 | Аутор: СРНА

Влада Српске о нацрту Закона о јавном окупљању

Влада Републике Српске разматраће данас Нацрт закона о јавном окупљању, те Приједлог уредбе о измјени и допуни Уредбе о насељеним мјестима која чине подручје јединице локалне самоуправе.
Сједница Владе РС (Фото: Влада РС) - Фото: архив
Сједница Владе РС (Фото: Влада РС)Фото: архив

Влада ће разматрати информацију у вези са кориштењем података из Централне базе за други примјерак матичних књига Републике Српске, те информацију о потреби закључивања Анекса 1 Споразума о спровођењу пројекта "Систем обуке за јединице локалне самоуправе", фаза два са приједлогом закључака, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе са јавношћу.

На дневном реду је и информација о предузетим активностима у циљу унапређења стања на тржишту пољопривредно-прехрамбених производа, спољнотрговинског пословања и заштите домаће производње, информација о напретку Пројекта хитне помоћи заштите од поплава у Републици Српској са приједлогом закључка.

Пред министрима је и информација о утрошку новчане помоћи додијељене удружењима од јавног интереса у 2014. години, те информација о захтјевима за финансијску помоћ и приједлога привременог плана дођеле средстава удружењима од јавног интереса у 2015. години.

Биће говора и о информацији о учешћу институција Републике Српске у изради "Прилога институција за Извјештај о напретку БиХ у процесу европских интеграција у 2015. години", са приједлогом закључка, те о информацији о реализацији пројекта проширења капацитета у бањском комплексу Завод за физикалну медицину и рехабилитацију "Др Мирослав Зотовић" у Слатини.

На дневном реду су и извјештаји о утрошку средстава буџетске резерве за прошлу годину, о процјени утицаја прописа на Закон о стечајном поступку, те о реализацији годишњег плана рада и пословању Фонда здравственог осигурања Републике Српске за 2014. годину.

Влада ће разматрати и Приједлог одлуке о давању сагласности на Оперативни план за реализацију Акционог плана запошљавања у Републици Српској за 2015. годину, Приједлог одлуке о давању сагласности на Пројекат подршке запошљавању лица изнад 45 година старости у 2015. години, те Приједлог одлуке о давању сагласности на Пројекат подршке запошљавању у привреди Републике Српске у 2015. години.

Биће разматран и Приједлог одлуке о давању сагласности на Пројекат подршке запошљавању и самозапошљавању дјеце погинулих бораца ВРС, ратних војних инвалида ВРС и незапослених демобилисаних бораца ВРС "Заједно до посла".