latinica  ћирилица
23/04/2015 |  09:16 | Аутор: СРНА

Секулић: Кустурица је омогућио да народ прими благослов из Јерусалима

Ђакон Александар Секулић, који је био у делегацији Српске православне цркве која је из Јеруслима донијела Благодатни огањ у Србију, а потом на Мећавник и Мокру Гору, каже да је захвалан домаћину - Емиру Кустурици што је омогућио да вјерујући народ тог краја доживи и прими благослов светиње из Јерусалима.
Благодатни огањ - Фото: ТАНЈУГ
Благодатни огањФото: ТАНЈУГ

Секулић је истакао да је позив да пламен донесе на Мећавник дошао од прослављеног српског и свјетског режисера Кустурице и нагласио да му није било тешко да након непроспаване ноћи уђе у хеликоптер и упути се ка Мокрој Гори.

"О умору нисам ни размишљао, а нарочиту инспирацију за овај пут сам имао јер је Вишеград моје родно место. Пореклом сам из Мокре Горе, из Дражевца код Добрунске Ријеке", рекао је Секулић за "Политику".

Он је нагласио да је захвалан великом умјетнику који је дао значајан лични допринос да добри народ из овог краја доживи и прими благослов из Јерусалима.

Секулић је рекао да је по повратку са Мокре Горе посјетио Грачаницу, Пећку патријаршију, Дечане, Сопоћане и манастир Лешје и додао да му је душа треперила док је гледао радост људи који су дочекали огањ.