latinica  ћирилица
23/04/2015 |  09:07 | Аутор: СРНА

Нападачи на караулу Гошинце стигли са Косова

Четрдесеточлана терористичка група која је напала македонску караулу Гошинце стигла је са Косова, и то највјероватније са два аутомобила у којима је допремила наоружање и маскирне униформе.
Напад на македонску караулу Гошинце - Фото: ТАНЈУГ
Напад на македонску караулу ГошинцеФото: ТАНЈУГ

Према првим сазнањима у истрази коју интензивно води македонска полиција, постоји више индиција које указују да су нападачи користили једно или два возила, и да су се њима вратили на Косово, пише данас скопски лист "Дневник", позивајући се на портпарола македонског МУП-а Иве Котеског.

- Паркирали су се вјероватно даље од станице Гошинце, затим стигли пјешице, а потом се на исти начин и вратили. Практично је немогуће да уђу даље на македонску територију, с обзиром на то да је пут наниже немогућ за путничка возила, изјавио је Котески.

Сазнања су указала и да су нападачи одређену логистику добили у једном селу у том граничном појасу, али још није познато о каквој је помоћи ријеч.

Македонска полиција саопштила је да је у понедјељак у 2.30 часова у селу Гошинце, општина Липково, извршен терористички напад, када је 40 маскираних и наоружаних особа са ознакама ОВК неколико сати запосјело караулу.

Наоружане особе су након упада разоружале четири дежурна полицајца.

Косовска полиција одбацила је као неистините наводе македонске полиције да су нападачи на полицијску станицу у селу Гошинце ушли са Косова у Македонију.

Ослободилачка војска Косова преузела је одговорност за напад на полицијску станицу у селу Гошинце на сјеверу Македоније.