latinica  ћирилица
23/04/2015 |  07:33 | Аутор: Б92

Репеша: Одмор, па да будемо достојан ривал Звезди

Тренер Цедевите Јасмин Репеша казао је да је његов тим остварио овосезонски циљ и да жели да се одмори пред финалну серију АБА лиге са Црвеном звездом.

"Још једном, мало недостатак искуства, вјероватно и умор довео је да од једне фактички завршене утакмице уђемо у неизвјесну завршницу, што нам се десило и у првом мечу. Срећан сам јер смо остварили изузетан циљ, који је битан за наш клуб, за нашу компанију. Најбитније је сада да се одморимо, и да будемо достојан ривал Црвеној звезди“, рекао је Репеша.

Хрватски стручњак осврнуо се и на ствари изван терена.

"Без обзира на ситне трзавице које су се појавиле после утакмице у Загребу, морам да признам да смо дочекани и испраћени на прави начин, мислим да смо то и заслужили, и захвалио бих домаћинима на гостопримству. На крају је побиједила кошарка, без обзира на то што разумијем жал домаћих навијача и играча. Руку на срце, уз пун респект према Будућности која је била прави партнер, мислим да смо заслужено побиједили и отишли у финале", додао је Репеша.

Тренер Будућности Игор Јововић рекао је да је Цедевита била хладније главе и додао је:

"Морам да захвалим превасходно тиму који је превазишао себе у овој сезони у којој смо били фантастични од првог до посљедњег кола, као и људима који су нас подржавали цијелу годину – нарочито од утакмице с Партизаном када смо правили амбијент који је у Подгорици био прије 10 и више година. Не могу да замјерим никоме ништа. Сигуран сам да смо дали све од себе, на сваком тренингу, у сваком минуту и овог меча, као и комплетне серије. Међутим, вечерас је противник био бољи. Реализација слободних бацања један је од фактора који је одлучио побједника. Желим Цедевити успјешан наставак плеј офа".

Прва утакмица финалне серије Црвена звезда – Цедевита на програму је у суботу од 21 час у хали "Пионир".