latinica  ћирилица
22/04/2015 |  14:26 | Аутор: СРНА

Почела 15. међународна атлетска трка "Бања Лука 2015"

Градоначелник Бањалуке Слободан Гаврановић отворио је данас у Бањалуци 15. међународну атлетску трку која је организована у оквиру обиљежавања Дана града.

Гаврановић је учесницима пожелио добар резултат и поручио да су сви који су учествовали у трци истински побједници, јер су свом граду поклонили нешто велико.

"Сви такмичари учешћем у трци унијели су у такмичење дио себе и свог духа, нарочито такмичарског и спортског", рекао је Гаврановић.

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Јасмина Давидовић истакла је значај ове атлетске трке која ће окупити велики број такмичара и још више посјетилаца.

"Задовољство ми је учествовати на отварању атлетске трке чији су такмичари од најмлађег узраста до сениора", рекла је Давидовићева и позвала грађане свих узраста да се баве спортом ради унапређења здравља.

Представник Атлетског клуба "Борац" Небојша Матијевић очекује да ће данас кроз циљ проћи неколико хиљада учесника, од најмлађих цицибана до најквалитетнијих сениора.

"За главну трку сениора пријављени су најбољи такмичари из региона, док са афричког континента долазе и три атлетичара из Кеније", истакао је Матијевић.