latinica  ћирилица
22/04/2015 |  12:22 | Аутор: Б92

Борковић се повукао из "WTCC"

Најбољи српски аутомобилиста Душан Борковић одлучио је да не учествује у наставку сезоне у Свјетском шампионату туринг аутомобила.

До проблема око његовог даљег учешћа ове сезоне дошло је послије сукоба са Протим рејсингом, чије боје бране, због тога што његова Хонда Сивик није модификована да би он могао да вози конфорно у њој због своје висине, али и чињенице да тај модел није ни прићи фабричким.

У уторак су одржани састанци између Борковића, његовог менаџмента и тима, на којем је одлучено да дође до раскида сарадње. Више детаља биће познато у петак, када ће бити одржана конференција за штампу, најавио је Борковић.

Борковић је прошле године возио Шевролет Круз за Кампос Рејсинг, а тај модел је нешто већи од Хонде Сивик, коју је прошле године возио Мехди Бенани. Најмлађу освајач Дијамантске кациге у историји српског аутомобилизма је од предсезонских тестирања имао велике проблеме са боловима у леђима због своје висине од 207 центиметара.

Упркос боловима, одвозао је трке у Аргентини, на отварању сезоне, да би се проблеми наставили протеклог викенда у Мароку. Борковић је током тренинга и квалификација увидио да су му аморитзери у очајном стању, а кочнице спржене, због чега није возио трке на веома опасној уличној стази у Маракешу, иако је требало да стартује као десети на првој трци.