latinica  ћирилица
21/04/2015 |  09:07 | Аутор: СРНА

Вулин: Србија на војној паради у Москви упркос притисцима

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије Александар Вулин изјавио је да су недопустиви притисци којима је Србија изложена због одлуке да учествује на војној паради у Москви, поводом Дана побједе над фашизмом.
Александар Вулин - Фото: ТАНЈУГ
Александар ВулинФото: ТАНЈУГ

"Али, нисмо изненађени. Недоступиво је било и бомбардовање Србије па се десило", рекао је Вулин за "Вечерње новости".

Он је додао да званични Београд пажљиво прати шта се дешава и да не искључује ни могућност нових притисака, али да на све то одговара тако што се држи интереса Србије.

На подсјећање да је послије полемике са званичницима у Загребу критикован да отвара "нове ратове", Вулин је одговорио да Влада Србије говори само истину и упитао: "Какви би то били односи између држава ако могу да их поремете двије изјаве?".

"Нека ми се каже шта није истина у мојој изјави. Је л' није 250.000 људи протерано? И да ли сам пожелео напредак и свако добро Хрватској - јесам. А њихов одговор је био - лечи се. Тиме показују да су они узрок немира, а не ја", рекао је Вулин.

Он каже да је због својих изјава добио више критика из Београда него из Загреба и оцјењује да је разлог то што су у Србији "навикли да се извињавају и понашају као да су увек криви за све".

Упитан да ли ће Србија изручити предсједнка Српске радикалне странке Војислава Шешеља Хагу, Вулин је одговорио да Шешеља "треба оставити на миру да се лијечи".

"Хаг је пустио Шешеља из здравствених разлога. Прво да видимо да ли се излечио, па тек онда све остало. Нека га оставе на миру да се лечи", поручио је Вулин.