latinica  ћирилица
19/04/2015 |  19:24 | Аутор: СРНА

Милановић: То што сада ради ХДЗ ни Туђман није радио

Хрватски премијер Зоран Милановић оштро је данас критиковао опозициони ХДЗ, оцијенивши да у Хрватској до сада није забиљежена тако затрована политичка клима.
Зоран Милановић - Фото: ТАНЈУГ
Зоран МилановићФото: ТАНЈУГ

"Праве се спискови људи који не воле Хрватску, а то ни /бивши предсједник Фрањо/ Туђман, колико знам, није радио ни у вријеме рата када је ситуација била неупоредиво тежа. Радили су то његови насљедници понекад, али су знали када треба стати", рекао је у Осијеку Милановић, који је и предсједник СДП-а.

Он каже да је ХДЗ и раније подгријејавао ниске страсти, прозивао и дијелио људе, али да би се то исцрпјело у ранијој фази изборног циклуса, што данас није случај.

"То показује ниво очаја и фрустрација, али и тоталне људске и политичке неодговорности људи који су то у стању", рекао је Милановић и позвао предсједника ХДЗ-а Томислава Карамарка на јавну дебату о визији Хрватске.

Милановић је оцијенио да је његова Влада најуспјешнија досад, преносе хрватски медији.

На ове позиве Милановића из ХДЗ-а су одговорила да ће изаћи на сучељавање када премијер распише изборе.

Редовни парламенентрани избори у Хрватској требало би да буду одржани крајем ове или најкасније почетком 2016. године, а, према посљедњим истраживањима јавног мнења, највећу подршку ужива десна коалиција окупљена око ХДЗ-а.